Mijn plannen na 15 jaar  ab-c media

door

Arjan den Boer

Binnenkort wordt webbureau ab-c media, dat ik in 1997 heb opgericht, zelfstandig opererend onderdeel van Mindbus in Leiden. Ikzelf doe een stap terug om me op andere activiteiten te richten, al blijf ik voorlopig nog parttime betrokken.

Wat ga ik doen en waarom?

Het zal misschien verbazing wekken dat ik iets anders wil gaan doen, terwijl ab-c media een succes is. De samenwerking onderling en met opdrachtgevers is altijd erg harmonieus geweest. En ondanks de crisis en cultuurbezuinigingen draait ab-c media nog steeds goed. Ik heb goede herinneringen aan de afgelopen 15 jaar en we hebben veel moois gemaakt. De reden om toch iets anders te gaan doen is inhoudelijk.

Inhoud, techniek en vormgeving
Bij ab-c media zijn we vooral bezig met techniek en vormgeving. De onderwerpen, de inhoud en dus ook de teksten en beelden worden bepaald door de opdrachtgevers. Hoewel de onderwerpen vaak binnen mijn interesses vallen, zoals geschiedenis en kunst, begon het de afgelopen jaren steeds vaker te kriebelen. Ik wil zélf onderwerpen kiezen, research doen, teksten schrijven, foto's maken en beelden selecteren. Kortom, zelf met de inhoud bezig zijn.

Het is niet zo dat ik me niet meer wil bezighouden met techniek en vormgeving. Ik denk juist dat uit de combinatie met inhoud mooie dingen ontstaan. Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze aspecten te combineren, liefst met een grote mate van onafhankelijkheid. Ik denk de oplossing gevonden te hebben en wil die de komende jaren uitproberen.

Digitale koffietafelboeken
Ik word samensteller en uitgever van informatieve iPads-apps over geschiedenis, kunst en reizen. Een soort elektronische koffietafelboeken, erg visueel en verrijkt met multimedia. Door Apple is het eenvoudig geworden om zoiets zelf op de markt te brengen. De App Store heeft bewezen dat mensen bereid zijn een (beperkt) bedrag te betalen voor goede apps. Wel is een flink volume nodig om voldoende inkomsten te behalen; daarom breng ik de apps (ook) in het Engels uit. Ondertussen blijft het aantal iPads spectaculair groeien.

Gat in de markt?
Hoewel ik zeker weet dat er een gat in de markt is - het aanbod van dit soort apps is erg klein - moet nog maar blijken of ik dat (deels) weet te vullen. Ik heb er echter vertrouwen in dat ik met mijn achtergrond en ervaring mooie apps kan maken. Het aantal onderwerpen dat zich aandient is oneindig; de kunst is om de juiste te kiezen waar mijn persoonlijke interesse samenvalt met die van een wat ruimer publiek.

Traiecto - History, art and travel tablet publishing Naam
De bedrijfsnaam waaronder ik m'n apps ga uitgeven is geworden: Traiecto. Een van de Latijnse benamingen voor Utrecht, daarmee ook een verwijzing naar de historie, en het woord traject dat erin zit refereert aan reizen. Ook belangrijk: domeinnamen en gebruikersnamen waren nog vrij. De eerste app zal in 2013 uitkomen met als onderwerp de geschiedenis van de Orient-Express.

Volg Traiecto op Twitter of Facebook

of stuur een e-mail: arjan@arjandenboer.nl

Reacties

B Bregman 28 september 2012 15:33

Ha Arjan,

Veel succes met deze nieuwe stap: stoer en boeiend. Mooie naam 'Traiecto'. Leuke foto trouwens..

Hartelijks,

Ben

Arjan den Boer 29 september 2012 10:26

Dankjewel Ben, ook voor de foto!

Jacco 28 september 2012 15:42

Het klinkt als een erg boeiend gat in de markt, dus gelijk heb je. Maar erg jammer om niet meer met je samen te werken, was altijd leuk en vruchtbaar. Veel succes!
Jacco

Arjan den Boer 29 september 2012 10:27

Dankjewel Jacco, we zien elkaar vast nog, en ab-c media komt bijna bij jullie om de hoek!

Hhovens 28 september 2012 16:49

Hallo Arjan,

Veel succes met deze nieuwe uitdaging. Ik denk dat je 'stijl' ook mooi past bij de iPad

Arjan den Boer 29 september 2012 10:29

Bedankt Hay, jullie waren een van m'n eerste klanten rond 1997!

Frank van der Pol 30 september 2012 16:23

Hoi Arjan,
Heel, heel veel succes met je nieuwe plannen! Gaat vast allemaal goed lopen! Maar los daarvan zul je ongetwijfeld heel veel voldoening ontlenen aan het feit dat je dingen voor 100% zelf het licht kunt laten zien.

Henriette 1 oktober 2012 10:42

Hallo Arjan,
wat een op het eerste gezicht verrassende switch, maar bij nader inzien ook weer helemaal niet. Je inhoudelijke- en ondernemerskant speelt weer op begrijp ik. Ja bij ABC Media staat alles al heel goed op de rails hebben wij mogen ervaren!
Veel succes en tot ziens (hopelijk kom je eind november naar de 'officiële' Unicum lancering).
Hgroet,
Henriette

Arja van Veldhuizen 2 oktober 2012 08:33

Veel succes met deze nieuwe stap, ben benieuwd naar de toekomstige apps!
En zo te horen was jullie reis met de Oriënt Express inspirerend.
Groet, Arja

Lotte Belice 2 oktober 2012 10:26

Hoi Arjan,

Heel erg veel succes!

Groetjes,

Lotte

Peter Schilthuizen 2 oktober 2012 11:04

Geweldige plannen, Arjan. Veel succes en ik blijf je volgen. Zelf ben ik nog helemaal niet thuis in de wereld van de app's, maar dat komt vast nog wel :) Ik denk dat je op het goede spoor zit voor de toekomst!

Peter Schilthuizen

Joop Vanderheiden 2 oktober 2012 13:46

Hoi Arjan,

Heel veel succes met deze plannen!

Groet,

Joop

Katrien Timmers 16 oktober 2012 09:40

Hai Arjan,

Dat kan ik me nu helemaal voorstellen. Meer met 'de inhoud' aan de slag! Heel veel succes en veel plezier!

Ik hoop dat we nog eens samen kunnen werken.

Katrien Timmers