Elfde prijs bij Wiki Loves Monuments

door

Gisteren was de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments die net als vorig jaar door WIkimedia was georganiseerd gedurende de maand september. Doel was om zoveel mogelijk foto's van Rijksmonumenten op Wikimedia Commons te krijgen. Dat is gelukt: meer dan 13.000!

Ik had ook enkele honderden foto's bijgedragen. Een daarvan viel (een beetje) in de prijzen: de elfde van de zestien prijzen die te vergeven waren (een abonnement op het tijdschrift Heemschut). Bepaald niet de hoofdprijs, toch leuk om geselecteerd te worden uit zo'n groot aantal foto's. Toevallig ook omdat ik vorig jaar zelf een van de prijzen mocht uitreiken in plaats van in ontvangst nemen! Wel jammer dat ik net buiten de top 10 viel, want die gaan door naar de Europese finale.

Zonnestraal

Mijn 'winnende' foto is gemaakt in het Dresselhuyspaviljoen van Sanatorium Zonnestraal in Hilversum uit 1932. Daarvan is alleen het exterieur gerestaureerd, het interieur is nog niet onder handen genomen omdat er nog geen bestemming is gevonden. Dit heeft wel een bepaalde charme. De jury (met o.a. ZIlveren Camera-winnaar Martijn Beekman) zei er het volgende van:

Het lijkt op het eerste gezicht wel alsof je door een spiegel kijkt, maar dat blijkt even later natuurlijk onmogelijk.

Er waren nog twee van mijn foto's die door de jury genoemd werden in de top 50, maar buiten de prijzen vielen:

Zonnestraal 2
Het Sanatorium Zonnestraal in Hilversum. Mooie foto van een interessant gebouw.

Kasteel Loenersloot
Het Interieur van Kasteel Loenersloot. Leuke interieurfoto met goede compositie.

Bekijk ook de top 10 van winnende foto's.

of stuur een e-mail: arjan@arjandenboer.nl

Reacties