30 mei 2017

10 jaar posters voor Slot Zuylen

Sinds 2007 verzorg ik voor Slot Zuylen de vormgeving van het promotionele drukwerk, zoals flyers en posters. Ter gelegenheid hiervan heb ik 10 posters op een rijtje gezet, die ik zelf het meest geslaagd vind. Als affiche-verzamelaar heb ik het trouwens altijd over affiches i.p.v. posters, maar in dit geval zou dat een beetje pretentieus zijn.

In de loop der jaren is er een min of meer vaste formule ontstaan: een foto met daaroverheen witte tekst en logo. In de beginperiode zat er wat meer variatie in — voor allebei is wat te zeggen natuurlijk. De poster voor Belle van Zuylen speelt! uit 2008 is wel de meest creatieve uitspatting.

Toch is mijn eigen favoriet de meest recente poster, die voor de themapresentatie Rietveld in Slot Zuylen. De mooie foto van Gerrit Rietveld uit 1958 op zijn eerste stoel voor Slot Zuylen doet natuurlijk het meest, maar de rode en blauwe balk met asymmetrisch geplaatste  tekst en logo vormen (hopelijk) een passende ondersteuning.

Het logo (wapenschildje) is overigens niet door mij ontworpen, maar bestond al langer. De gebruikte lettertypes zijn PMN Caecilia en Gill Sans. De foto's op de posters zijn van diverse fotografen, waaronder Elly Oostrum en Alex Bunjes.

Arjan den Boer

publicist en rondleider

informatie  |  agenda  |  english

30 mei 2017
Artikel duic.nl

Heck’s Lunchroom

Toren herinnert aan legendarisch restaurant

24 mei 2017
Artikel DUIC

Consultatiebureau voor ‘lichamelijk gebrekkigen’

Serie Utrechtse affiches

6 jun 2017
Artikel retours.eu

TEE-design

Treinstellen op affiches voor de Trans Europ Express

18 mei 2017
Artikel retours.eu

Train your car

Affiches voor autoslaaptreinen rond 1960

14 jun 2017
Blog Aorta

Expeditie Lage Weide

Bezoek aan de Eneco-centrale

Slot Zuylen, Oud-Zuilen terug naar tekst home